Danny (37) hoort aan de telefoon hoe zijn vrouw vecht voor haar leven tegen brutale moordenaar

bron: The Sun
door: Redactie
Afbeelding bron: SOUTH BEDS NEWS AGENCY
Toen de 40-jarige Danny Cross telefoon kreeg van zijn vrouw Nicola kon hij niet geloven wat er zich aan de andere kant van de lijn afspeelde. Het luide geschreeuw van zijn vrouw maakte al snel duidelijk dat er iets ernstigs aan de hand was.

De 37-jarige Nicola Cross probeerde haar kinderen te beschermen tegen een onbekende man die de woning van het gezin was binnengedrongen. Ze besloot meteen haar telefoon te nemen en haar man Danny op te bellen. “Wat wil je van mij? Ga uit mijn huis”, schreeuwde Nicola naar de vreemde man. Tevergeefs, want enkele seconden later slaat hij brutaal toe.

Terwijl Nicola aan het vechten was voor haar leven, kon Danny horen hoe zijn vrouw genadeloos werd vermoord. “Ze was aan het wenen en probeerde de man te kalmeren. Ik hoorde haar nog zeggen ‘Laat me je helpen. Je hoeft dit niet te doen’”. Danny was compleet in paniek en stond aan de grond genageld. Hoorde hij dit goed? Of was het een slechts een verschrikkelijke droom?

Na het luide geschreeuw van Nicola, volgde een lange stilte en dan het gehuil van het 5-jarig zoontje die alles zag gebeuren. Danny hoorde hoe zijn zoon tegen mama Nicola riep om wakker te worden. “Ik wist dat er iets verschrikkelijks gebeurd was. Ik stond te trillen op mijn benen”, vertelt Danny die onmiddellijk de politie verwittigde. Helaas was toen al het ergste gebeurd.

De dader blijkt een 27-jarige schizofreen te zijn. Hij had ingebroken in het huis van het gezin om de vrouw en haar twee kinderen te ontvoeren. Momenteel verblijft hij in een gesloten instelling waar hij therapie krijgt.

Danny en zijn kinderen proberen de draad opnieuw op te pikken, maar makkelijk is dat niet. Nicola is elke dag in hun gedachten. Ook kampt Danny die met zijn twee kinderen achterblijft met schuldgevoelens. “Alles aan die avond is pure horror. Ik kon hen niet beschermen wanneer ze me het hardst nodig hadden.”

(Bron foto: SOUTH BEDS NEWS AGENCY)