VTM

Marckske uit FC De Kampioen haalt keihard uit naar de VRT: "Dit is een pure afrekening"

bron: Joe
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De film van FC De Kampioenen doet het bijzonder goed in de bioscoop. Steeds meer komen er geruchten dat er misschien wel eens nieuwe afleveringen op tv zouden komen.

Herman Verbruggen, die de rol van Marckske speelt, geeft meer uitleg bij radiozender Joe. "Op het moment dat de VRT besliste om geen nieuwe afleveringen meer te maken, vonden wij dat niet zo fijn. We voelden wel dat het er zat aan te komen."

"Pure afrekening"
"Het had te maken met het scenario van de eerste film dat wij niet goed vonden. De VRT wilde snel een film maken, maar wij vonden het scenario nog niet goed genoeg. Dat de tv-reeks is gestopt was eigenlijk een pure afrekening van de VRT."

"Op een bepaald werden we samengeroepen bij de directie en toen werd er ons gezegd dat het stopte. Wij hadden zeker nog even verder gegaan. Langs de andere kant hadden we dan die films niet gedaan."

Nieuw concept
"Terug opnieuw beginnen met de tv-reeks, vinden de acteurs geen goed idee. Waar wel over gesproken is, is dat de Kampioenen als concept wel blijven bestaan, maar dat je probeert jonge mensen te integreren. Ook dat zal niet makkelijk zijn, want wie ga je eerst vervangen? Het is samen thuis en samen uit. Dat is ook zo met de films, als er iemand niet meer kan of wil, dan stopt het."

"Dan kan er weer gepraat worden"
"Wat als de VRT toch terug rond tafel wil gaan zitten? Tja, wij doen het wel allemaal graag. Als er een goed idee komt dat heel de groep respecteert en iedereen ziet het zitten, dan kan er wel gepraat worden."