Man wordt wakker op autopsietafel nadat hij dood werd verklaard door artsen

bron: VTM NIEUWS
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Het klinkt als een verzonnen griezelverhaal, maar voor de dokters was dé angstaanjagende waarheid. Drie artsen hadden de gevangene dood verklaard. Een grote vergissing bleek achteraf. "De dokters kunnen dit mirakel niet verklaren", aldus de vader van gevangene.

Gonzalo Montoya Jiménez, een gevangene in de Spaanse regio Asturië, stierf in de gevangenis. Dat werd niet door één, maar wel drie artsen vastgesteld. Zijn levenloze lichaam werd overgebracht naar het Medisch Centrum van Ovieda, waar de lijkschouwing zou plaatsvinden.

Een paar uur voor de lijkschouwing konden de artsen hun ogen niet geloven. Alles was klaar om de autopsie te starten toen de man plots wakker werd. “Ik weet niet hoe het mogelijk is, maar het is een mirakel: hij ademde plots weer”, zegt zijn vader José Montoya. “Hij ligt nu op intensieve zorgen en is stabiel. Het is nog maar een jonge kerel van 29 en vader. Hij moet nog maar heel even in de gevangenis blijven. De dokters kunnen dit mirakel niet verklaren. Ze zeiden dat hij dood was.”

De artsen vermoeden dat het gaat om katalepsie, een toestand waarbij de vitale organen van iemand vertragen dat het haast niet meer waarneembaar is. Daardoor werd gedacht dat de gevangene dood was.