" Toen ik me omdraaide, zag ik haar beentjes in het water. Merel lag te drijven met haar oogjes halfopen"

bron: Het Nieuwsblad/Eén
door: Redactie
Afbeelding bron: Screenshot Eén
Melissa Nae­yaert (31) maakte even een praatje met haar buurvrouw. Intussentijd liep haar dochtertje Merel de tuin in en verdronk ze in de vijver. In het programma 'Mij Overkomt het Niet' deed ze haar aangrijpende verhaal.

"Als een zatlap je dochter omverrijdt, kan je zeggen: ' t Is door hem dat ik haar kwijt ben. Je kan dan heel je leven kwaad zijn op die zatlap. Maar op wie moet ik kwaad zijn? Ik kan dat enkel op mezelf zijn. Mezelf afvragen: Waarom ben ik blijven staan praten met mijn buurvrouw? En waarom heb ik de schuifdeur naar de tuin niet dichtgedaan? Ik kan op niemand boos zijn en zeggen wat ik voel. Dat gevoel gaat nooit meer weg", vertelt Melissa.

Melissa verloor haar dochtertje op de eerste dag van de zomervakantie in 2014. Toen ik me omdraaide, zag ik haar beentjes in het water. Merel lag te drijven met haar oogjes halfopen. Ik ben beginnen tieren voor mijn leven.” Buren hebben Merel nog tevergeefs proberen te reanimeren. “Ik hoorde dat de arts tegen mijn buurvrouw zei: U hebt gedaan wat u kon. Toen ik dat hoorde, besefte ik dat het te laat was en dat ik mijn dochter voorgoed kwijt was.”

Haar man

Ze moest het dan ook nog vertellen aan haar man Kenneth (34). “Ik dacht dat hij mij ging doodknijpen”, zegt Melissa in het programma. “Ik was bang dat hij zou zeggen: Het is jouw schuld. Je was er niet voor haar. Ik dacht dat ik alles zou kwijt zijn. Mijn kind, mijn man, mijn huis. Maar gelukkig zei hij meteen: Ik ben niet boos op jou, want er is geen betere ­mama dan jij.”