Daisy Van Cauwenbergh en haar man Huub blijken horrorkoppel te zijn: "Het was de hel"

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Volgens de Thaise vrouw die tien jaar geleden als nanny aan de slag was bij ex-Miss België Daisy Van Cauwenbergh (49) en Huub Fijen bezondigde het koppel zich niet alleen aan mensenhandel. Ze werd namelijk ook gebruikt als seksslavin.

Van Cauwenberghe en Fijen lokten een Thais koppel met een jobaanbod naar België in 2004. Uiteindelijk zouden die bijna twee jaar gratis gewerkt hebben. De twee kregen er geen straf voor, want de feiten waren verjaard. Van Cauwenbergh en Fijen wonen tegenwoordig in de Verenigde Staten en krijgen dus geen straf opgelegd.

900 euro per maand

De Thaise vrouw - die zich Tin Tiew laat noemen - blijft teleurgesteld achter. Haar verhaal is behoorlijk schokkend. "Begin 2005 reageerden we op een online zoekertje waarin Huub op zoek was naar een getrouwd koppel dat bereid was om lange tijd in België te verblijven. Toen was Daisy hoogzwanger van haar tweede zoon", vertelt Tin Tiew. "We gingen erop in omdat we in geldnood verkeerden. Huub en Daisy beloofden ons 900 euro per maand per persoon. Mooi geld dat ik netjes naar Thailand zou kunnen opsturen. Enfin, dat was het plan."

"De eerste vier maanden kregen we niet één euro betaald, zogezegd omdat onze werkvergunning niet in orde was. Huub beloofde ons te vergoeden. Zelfs met intrest. Toen het water ons echt aan de lippen begon te komen, stemde hij erin toe om elke maand 400 euro over te schrijven naar mijn moeder, zodat zij mijn huis verder kon afbetalen. Ons stopte hij af en toe een zakcentje toe: eens 100 of 200 euro per maand."

Seksslavin

"Mijn jobomschrijving luidde in het begin 'nanny', die van mijn man 'chauffeur'. Maar ons takenpakket breidde almaar uit. Ik moest bijvoorbeeld altijd achter het fornuis staan. Ook mijn man moest van alles doen: de tuin onderhouden, klusjes in huis opknappen, een dronken Huub om drie uur 's nachts ergens oppikken... Na verloop van tijd werd er van ons verwacht dat we dag en nacht voor hen klaarstonden. Tijd om te eten was er nauwelijks en ik sliep ook amper."

"Huub was vriendelijker dan Daisy... maar dat was om een bepaalde reden. Hij viel mij lastig. En het bleef niet bij aanrakingen. Zo moest ik geregeld met hem samen in de sauna. En als Daisy zich terugtrok in haar kamer, kwam hij naar met toe, om te ... (laat een stilte vallen). Eigenlijk was ik zijn seksslavin. Of Daisy daarvan wist? Zou ze werkelijk nooit iets gehoord hebben als ze naar het toilet moest en mijn slaapkamer passeerde? Ik vraag het mij af. Het is tien jaar geleden, maar ik kan er nog steeds maar één ding over zeggen: het was de hel. De meest ellendige periode uit mijn leven."