Jongen vindt zijn 12-jarige broer dood in slaapkamer: “Het is niet te geloven”

bron: The Sun
door: Redactie
Afbeelding bron: Google Maps
Het gezin kwam nog maar net terug van vakantie toen het helemaal misging. Een jongen heeft zijn 12-jarige broer Connor Robertson uit Birmingham dood aangetroffen. Dat meldt de nieuwssite The Sun.

Toen een jongen de slaapkamer van zijn 12-jarig broertje binnenkwam, schrok hij enorm. Connor had zich aan een touw opgehangen. Meteen begon de jongen te schreeuwen om de hulp van zijn vader. Die kwam naar boven gelopen en maakte zijn zoon los om hem te reanimeren. Alle hulp kwam te laat voor de jongen die uit het leven stapte.

Het gezin kwam net terug van een vakantie in Wales, waar het tot een discussie kwam met de 12-jarige Connor. Als straf mocht de jongen niet meer op de computer spelen. Connor rende vervolgens naar zijn slaapkamer, waar hij het drastische besloot nam.

Volgens de artsen had de jongen ADHD, wat ertoe leidde dat hij extra gevoelig reageerde op de straf. Het is niet de eerste keer dat de jongen een gelijkaardige straf van zijn ouders krijgt. Ze begrijpen niet waarom hij deze keuze heeft gemaakt. Zijn dood blijft een groot vraagteken voor hen. "Ik geloof echt niet dat hij zelfmoord wilde plegen. Het is gewoon impulsief gebeurd."

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be