Moeder (38) uit Lennik laat haar drie jonge kinderen levend verbranden

bron: VTM NIEUWS
door: Redactie
Afbeelding bron: Printscreen video VTM
Sonja T.M. woonde met haar partner en drie kinderen (2, 4 en 6 jaar oud) in Lennik. Vandaag verscheen de vrouw voor de Brusselse correctionele rechtbank omdat ze haar drie kinderen met opzet achterliet in een brand.

Sonja T.M. veroorzaakte in februari 2015 een brand in haar woning in Lennik. Vandaag werd ze door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van 28 jaar. Toch blijft Sonja T.M. erbij dat ze haar kinderen niet om het leven wou brengen.

Ze wou enkel haar woede uiten tegenover de vader van haar kinderen. Hij had de echtscheiding aangevraagd. Die dag had de vrouw papieren van de deurwaarder ontvangen. Het koppel had in het verleden al hevige ruzie waarbij de politie al 25 keer moest tussenkomen.

Volgens haar gaat het toch om een ongeluk, want Sonja T.M. wist naar eigen zeggen niet dat haar drie kinderen in het bijgebouw aanwezig waren toen ze het vuur aanstak. De rechtbank oordeelt daar anders over. Volgens hen bestaat er geen twijfel dat Sonja T.M. wel degelijk haar kinderen met opzet om het leven heeft gebracht om haar eigen wraakgevoelens te voldoen. Volgens de onderzoekers werden er zelfs brandversnellers gebruikt.