Lisa (35) gaat naar ziekenhuis met hevige buikkrampen, amper een uur later moet ze onverwacht bevallen: "Ik was in shock toen ik hoorde dat ik zwanger was"

bron: Mirror UK
door: Redactie
Afbeelding bron: Plymouth Herald WS
Toen de 38-jarige Lisa Leathard uit Plymptom kampte met maagproblemen had ze geen flauw vermoeden van wat er echt aan de hand was. Lisa vermoedde dat ze een ernstige ziekte had, maar niets was minder waar.

Toen de krampen steeds erger werden, besloot Lisa Leathard toch maar naar de spoed te trekken. De dokters onderzochten haar grondig en ontdekten dat de vrouw zwanger was. Amper 45 minuten later stond Lisa Leathard op het punt te bevallen. De shock was nog niet goed verwerkt of daar was baby Toby al. Compleet onverwacht.

“De artsen waren in paniek. Ze hadden zopas ontdekt dat ik zwanger was, maar zelf wist ik van niets. Het was bang afwachten of de baby gezond ter wereld zou komen. De dokters wilden zich op het ergste voorbereiden”, vertelt mama Lisa. Meteen na de bevalling werd Toby door de verpleegsters naar een andere kamer gebracht voor onderzoek. Lisa bleef met een bang hartje achter. Gelukkig bleek baby Toby kerngezond.

“Ik verwittigde mijn werk om te zeggen dat ik niet kon komen, omdat ik pas bevallen was. Het was onwaarschijnlijk”, vertelt ze nog steeds vol ongeloof. “Ik was zo druk bezig met werk dat ik nooit de symptomen heb gemerkt dat ik zwanger was. Alleen kan ik me wel nog één ding herinneren. Ik zag hoe gezwollen mijn enkels waren. Een collega vertelde me toen dat ze dat enkel had toen ze zwanger was, maar op dat moment had ik er geen seconde bij stil gestaan dat ik zwanger zou kunnen zijn.” Ook voor haar partner Nick was het een grote verrassing. “We wouden geen kinderen. Iedereen was in shock”, vertelt Lisa. “Het was als in een film.” 

(Bron foto: Plymouth Herald WS)