De Wever verdedigt Francken: "Ik chanteer niemand, geef enkel standpunt van N-VA"

bron: Belga
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
“Ik chanteer niemand. Ik betreur dat men dat zegt. Ik geef de mening van mijn partij”, zo heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever vandaag gezegd.

Gisteren dreigde De Wever ermee dat als staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken ontslagen wordt, N-VA uit de regering zal stappen. Een uitspraak die heel wat stof doet opwaaien binnen de regering. Kris Peeters liet eerder al weten dat Bart De Wever met vuur aan het spelen is, maar daar heeft de N-VA-voorzitter geen oren naar.

Bart De Wever houdt voet bij stuk.  “Er zal in deze zaak (de zaak-Soedan, red.) geen ontslag komen van Theo Francken”, aldus N-VA-voorzitter Bart De Wever. Francken reageert opgelucht met de onvoorwaardelijke steun van zijn partijvoorzitter.

Ook premier Michel laat zich niet kennen. Hij zegt dat hij zich niet zomaar laat "chanteren" door De Wever. Iets wat de politicus in kwestie volledig ontkent. “Ik chanteer niemand. Ik geef de mening van mijn partij. Dat is mijn job”, klinkt het duidelijk. “Ik zal Theo Francken niet laten vallen, vandaag niet, morgen niet en overmorgen niet. Iemand die zijn job doet, moet je niet in de rug schieten", besluit Bart De Wever.