Vanhaezebrouck gooit de handdoek in de ring bij Anderlecht

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Hein Vanhaezebrouck gelooft niet meer in de titel voor Anderlecht dit seizoen. De achterstand op leider Club Brugge bedraagt al 13 punten.

“Ach, nu nerveus rondlopen leidt nergens toe. Wat telt, is dat we Anderlecht als ploeg beter maken. Over de titel spreken we niet meer. Dat is momenteel niet realistisch", stelt Vanhaezebrouck in Het Laatste Nieuws.

"Het grootste probleem is dat Anderlecht vorig jaar kampioen werd zonder fantastisch te voetballen. Daarna dachten er een paar dat alles vanzelf zou gaan en nu stellen ze vast: Oh la, het werkt zo niet. Ondertussen staat Brugge 13 punten voor. Elke titel is een mirakel, maar pas als zij een terugval kennen en wij een uitzonderlijk parcours afleggen, kunnen we nog spreken over kampioen worden.”

"Ik heb het niet over een overgangsjaar, hé. Ik wil alles winnen, maar de filosofie omkeren kost tijd. Het proces is gelukkig al ingezet: in onze laatste match tegen Gent hadden we bijvoorbeeld 60 procent balbezit, terwijl Gent vorig jaar altijd domineerde tegen Anderlecht. Alleen moeten we nu proberen om een tiental kansen per match af te dwingen en daaruit minstens twee keer te scoren."