Tienermeisje scheert haar haar af voor het goede doel, maar dan wordt ze zwaar gestraft

bron: Metro UK
door: Redactie
Afbeelding bron: Facebook
Niamh Baldwin uit Cornwall (14) besloot haar lange haren af te scheren voor het goede doel. Ze liet haar blonde lokken afscheren en schonk ze weg aan een organisatie die pruiken maakt voor kankerpatiënten. Stank voor dank is nog een understatement voor wat het meisje dan meemaakt.

Niamh Baldwin haar goed voornemen? Zich inzetten voor het goede doel. Het 14-jarige tienermeisje schoor haar lange lokken af ten voordele van het goede doel. Ook haar mama stond volledig achter haar goede daad. “Ik was enorm onder de indruk toen ze me haar plannen vertelde. Ik vond het een van de dapperste dingen die ze kon doen. We zijn erg trots op haar.”

Op de school van het meisje deelden ze die mening niet. Toen ze met haar kortgeschoren hoofd op school verscheen, werd ze meteen gestraft. Het meisje moest in isolatie. In het schoolreglement staat immers dat het verboden is om met een kapsel van enkele millimeters achter de schoolbanken plaats te nemen. Totdat haar haar opnieuw enkele centimers lang is, mag Niamh geen enkele les samen met haar klasgenoten volgen.

“Ze heeft altijd geweldige rapporten en krijgt goede feedback van al haar leraren. Iedereen zegt altijd dat ze zo’n beleefd en lief meisje is. Dat verandert toch niet nu ze een ander kapsel heeft? Dit is discriminatie, ik ben echt woest”, aldus de moeder van het meisje. Volgens de school moest Niamh toestemming gevraagd hebben voor haar keuze en dat is niet gebeurd. “Maar ik zal nogmaals met Niamhs moeder praten om de situatie op te lossen. Misschien is het onder de omstandigheden een optie om een sjaal om haar hoofd dragen tot het weer lang genoeg is”, besluit de schooldirectrice.

(Bron foto: Facebook)