Minderjarigen uit Brasschaat hardhandig aangevallen: “Ze verkochten racistische praat en sloegen ons”

bron: GVA
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Een vechtpartij in het Brasschaatse jeugdhuis is volledig uit de hand gelopen. Een agent in burger, die dronken was, had enkele collega’s opgeroepen en pakten twee minderjarigen van 16 en 17 jaar hardhandig aan.

Het jeugdhuis HobNob in Brasschaat was afgelopen weekend de plek voor twee tienermeisjes uit Brasschaat om hun zestiende verjaardag te vieren. Al snel werd de sfeer grimmig toen buiten een vechtpartij ontstond.

Enkele getuigen vertellen hoe dronken mannen ruzie zochten met enkele minderjarigen. Die dronken mannen bleken achteraf agenten te zijn. Ze begonnen elkaar te duwen en al snel ontaarde het in een stevig gevecht met een veertigtal betrokkenen.

Dat is volgens enkele getuigen niet het enige wat die bewuste avond is gebeurd. Ook zouden de agenten racistische praat verkocht hebben. “Bruine, ga terug naar je land”, riep een agent naar een minderjarige jongen. Uiteindelijk namen de agenten twee jongeren zelfs mee naar het politiekantoor en stopte hen een nachtje in de cel.

De moeder van een van de jongens dient nu een klacht in tegen het “compleet foute” gedrag van de agenten. “Het gaat om verdoken praktijken die moeilijk te bewijzen zijn, maar dit zo laten is geen optie”, klinkt het.