Moeder van baby die in levensgevaar verkeert, krijgt in ziekenhuis geen hulp: "Dit is traumatisch"

bron: Daily Record
door: Redactie
Afbeelding bron: SWNS
De moeder van baby Evelyn Johnston-Smith is razend. Haar baby werd geboren met een ernstig hartprobleem dat het leven van het meisje in gevaar bracht. Dringende medische hulp was noodzakelijk, anders zou Evelyn haar tweede verjaardag zelfs niet halen. Het meisje kreeg aanvankelijk geen hulp, tot grote spijt van de artsen zelf.

Evelyn Johnston-Smith uit het Verenigd Koninkrijk werd geboren met een hartafwijking. Er was dringend medische hulp nodig om het meisje te redden, maar die werd steeds opnieuw uitgesteld. Niet één, maar wel vijf keer. Leanne Smith (20), de moeder van het kind, begrijpt niet hoe het kan dat de levensreddende operatie van haar baby wel vijf keer wordt uitgesteld door problemen in het ziekenhuis, zoals te weinig personeel en een te kort aan bedden.

“Het is traumatisch als je hoort dat de operatie van je dochter vijf keer geannuleerd wordt”, reageert mama Leanne. “Daardoor kon mijn dochter een hartstilstand gekregen hebben”, gaat ze verder. “Ik ben niet kwaad op het personeel, maar wel op de regering die het probleem in de gezondheidszorg moet aanpakken.”

Het ziekenhuis geeft toe dat het met personeelstekort kampt, wat leidt tot schrijnende taferelen. Het verhaal van Evelyn Johnston-Smith is slechts één voorbeeld. Geregeld moeten ook mensen in de gangen van het ziekenhuis slapen omdat er niet genoeg kamers zijn.