Dieven teisteren drukste station van het land: “We jagen al lang niet meer op gauwdieven”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Wie de trein in het drukste station van het land wil nemen, let maar beter extra goed op. De Brusselse spoorwegpolitie kampt met een serieus probleem en spreekt over het afgelopen jaar als een rampjaar.

Brussel-Zuid, het drukste station van ons land, wordt geteisterd door een dievenplaag. Elke dag vinden meer dan tien diefstallen plaats in het Zuidstation. Extra waakzaamheid is nodig, maar daar situeert het probleem zich.

De agenten zijn onderbemand. Eerder werkten er nog twaalf agenten bij de spoorwegpolitie die alles nauwlettend in het oog hielden. Nu zijn dat er nog slechts twee. Veel te weinig, vertelt een ex-lid van Agil, een sectie van de spoorwegpolitie die zich bezighoudt met het vinden van zakenrollers.

“Het was een absoluut rampjaar in de jacht op gauwdieven”, zegt een agent. “Je kan eigenlijk wel stellen dat we al lang niet meer op gauwdieven jagen.” Ook hebben de militairen volgens hen niet meer het gewenste effect. Dieven zijn niet meer bang. Het kabinet van minister Jan Jambon reageert verrast. Daar wordt verteld dat er al maanden een reorganisatie aan de gang is om de dievenplaag onder handen te nemen.