Bart De Wever verdedigt Theo Francken voluit: "Het is genoeg geweest, dan stappen we uit de regering"

bron: VTM NIEUWS
door: Redactie
Afbeelding bron: VTM NIEUWS
Bart De Wever is heel duidelijk. Als de meerderheidspartijen aansturen op het ontslag van Theo Francken dan zal de partij N-VA uit de regering stappen.

CD&V-voorzitter Wouter Beke uitte al openlijk kritiek op de Staassecretaris van Asiel en Migratie. Ook VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten haalde uit naar Francken.

Voor Bart De Wever is het duidelijk: een regering zonder Francken kan niet. “Als men aan Theo Francken vraagt om ontslag te nemen, dan zal de N-VA zich terugtrekken uit de regering. Daarover wil ik heel duidelijk zijn. Ik sta achter Theo en ik ga hem niet laten vallen. In geen enkel geval", aldus de voorzitter van N-VA tegenover VTM NIEUWS.

De Wever meent dat Francken in de hele Soedan-kwestie de wet heeft toegepast. En dat is geen makkelijke klus in deze kwestie. “Ook menselijk is dat een moeilijke bevoegdheid. Maar iemand moet het doen en moet het durven doen. Als je dan gewoon je job doet en in de rug geschoten wordt door je eigen meerderheid, zonder dat duidelijk is of je een fout hebt gemaakt, dat kan niet. Het is genoeg geweest.”