VTM

“James Cooke is het huisdier van de BV’s, maar dan wel een huisdier met een beperking, waarvan de hype uit de hand is gelopen”

bron: TV-Familie
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Voor James Cooke was 2017 het jaar van zijn definitieve doorbraak. Aan de zijde van zijn goede vriend Gert Verhulst presenteerde hij ‘Gert Last Night’ en ‘Gert Last Year’ en samen met Karen Damen was er ook nog camping ‘Karen en James’.

Maar niet iedereen blijkt even wild te zijn van de 33-jarige presentator. Stand-upcomedian Xander De Rijcke was bijzonder hard voor James in zijn eindejaarsconference. 

“Hij werkt vaak voor Studio 100”, begon Xander. “En toen had ik het door: zo kent hij Gertje, en zo kent hij Karen Damen. James is niet op tv omdat wij dat willen, maar enkel en alleen omdat zij dat willen. James is het huisdier van de BV’s, maar dan wel een huisdier met een beperking, waarvan de hype uit de hand is gelopen.”

Kwaliteiten van James
En dat was nog maar het begin. Xander zei ook nog dat de kwaliteiten van James Cooke beperkt blijven tot homoseksuele toespelingen geven aan de zijkant van een programma en kokhalzen.

"Misplaatst en kwetsend"
James wenste niet te reageren op de felle uithaal. De fans van hem zijn alvast razend
op de stand-upcomedian en halen op hun beurt fel uit. En ook Bert Verbeke, die vroeger de rol van Bram speelde in ‘Thuis’, wil reageren. “Deze misplaatste en kwetsende karikatuur strookt niet met wie James werkelijk is: een warme, innemende man die het met iedereen goed voorheeft.”