Zangeres France Gall (70) is overleden

bron: Franse media
door: Redactie
De Franse zangeres France Gall is op 70-jarige leeftijd overleden. Ze was bekend van nummers als Poupée de cire, poupée de son en Ella elle l'a.

Gall lag al een hele tijd met ademhalingsproblemen op de afdeling intensieve verzorging in het ziekenhuis. Frankrijk verliest na Johnny Halliday in 2017 op korte tijd opnieuw een icoon van de chanson.

Isabelle Geneviève Marie Anne Gall, zoals ze echt heet, werd geboren op 9 oktober 1947. Haar eerste single - Ne soit pas si bête" - uit 1964 was meteen een schot in de roos. Een samenwerking met Serge Gainsbourg leverde nog vele hits op.

Songfestival
Haar grootste succes volgde in 1965. Gall won het Eurovisiesongfestival met het nummer "Poupée de cire, poupée de son". Ze kwam toen uit voor Luxemburg. Het nummer sprong er toen echt uit, want het paste niet in het concept van het muziekfestival. Toch won het.

Gall had enkele relaties, waaronder met zanger Claude François. Uit die relatie kwam het nummer "Comme d'habitude" ("My way"). Met Michel Berger trouwde ze in 1976 en kreeg ze twee kinderen. HIj stierf in 1992 onverwacht aan een hartaanval. Vijf jaar later overleed haar dochter Paulette aan Muco. Gall kwam nadien nog maar weinig in de openbaarheid en ging in Senegal wonen.

Roker
In 1993 werd bij de zangeres borstkanker vastgesteld. Op 19 december 2017 belandde ze met zware longproblemen op de intensive care. Ze was een verstokte roker.