Premier Michel is razend op Bart De Wever: "Ik ga niet naar zijn pijpen dansen"

bron: VRT NWS
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Premier Charles Michel (MR) haalt fel uit naar Bart De Wever en N-VA. Dat blijkt uit een interview met de kranten van Sudpresse. Charles Michel houdt geen blad voor de mond.

"Ik dans niet naar de pijpen van de N-VA", zegt de premier in een interview. "Ik geef toe dat er een meningsverschil is met die partij over de kernuitstap." De kernuitstap is een 'hot item' dat de federale regering al een tijdlang bezighoudt. 

De N-VA wil de kernuitstap uitstellen met enkele jaren, maar alle andere partijen willlen die op 2025 realiseren. Dat werd eerder gestemd in het parlement. N-VA is de grootste partij van ons land en die gaat niet akkoord met de goedgekeurde wet rond de kernuitstap. De kernuitstap houdt in dat ons land geen kernenegie mee zal gebruiken.

"De wet is goedgekeurd en ze geldt voor iedereen, Bart De Wever inbegrepen", verklaart de premier. Die is niet van plan zich zomaar te laten doen door N-VA. Als het van premier Michel afhangt komt die kernuitstap er in 2025, ongeacht wat Bart De Wever of N-VA daarvan vindt.