Kenneth ziet zijn vriendin voor zijn ogen sterven, nu herdenkt hij haar op een speciale manier: "Da's het minste wat ik kan doen"

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Facebook
Kenneth Claes draait zowel de Vlaamse als de buitenlandse zalen plat als dj onder de naam Kenn Colt. Niet erg lang geleden sloeg het noodlot toe voor de 29-jarige man uit Hasselt. Zijn leven veranderde compleet. En het enige wat hij kon doen, was machteloos toekijken.

Kenneth en zijn vriendin Dominique Lousberg (22) waren een dolverliefd koppel. Ze hadden een mooie toekomst voor zich en genoten volop van elkaar. De twee gingen geregeld uit eten, maar na een etentje met vrienden ging het mis. Toen het koppel in aparte auto's naar huis reed, reed een tegenligger frontaal in op Dominique. Kenneth zag hoe zijn vriendin voor zijn ogen stierf.

De Hasseltse dj kan zich nog precies herinneren hoe het ongeval gebeurde. "Uit de Roermondtunnel reed een spookrijder recht op ons af. Ik claxonneerde nog, maar hij beukte met 130 kilometer per uur frontaal op Dominiques auto in. Die kracht, dat geluid... Haar motorblok lag 30 meter verder. Terwijl ik uit mijn auto rende, dacht ik: 'Dit valt nog te redden', maar dat was het niet. Het leek een slechte horrorfilm. Ze was op slag dood", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

De als-dan vragen razen dagelijks door het hoofd van de jongeman. "Hadden we nog maar één colaatje gedronken. Was ik nog één keer naar het toilet gegaan", zegt hij peinzend. Kenneth zal nooit een antwoord op die vragen kennen.

Om zijn vriendin te herdenken heeft hij een speciaal nummer voor haar gecomponeerd. "Overal ter wereld speel ik haar liedje. Da's het minste wat ik kan doen." Kenneth heeft goed nagedacht over het hele plaatje. "De cover is haar portretfoto en de videoclip is haar filmpje van op de begrafenis. Zou wou altijd al bekend worden." Met zijn nummer speciaal voor Dominique wil Kenneth geen verdriet brengen. Integendeel zelfs. "De boodschap is er geen van tristesse, maar een aansporing om te genieten van het nu, van elk klein momentje met je familie, je partner, je vrienden. Leef ten volle, want straks is het voorbij."