Vrienden zoeken na avondje stappen naar vermiste twintiger: Dit is er aan de hand

bron: Le Dauphine
door: Redactie
Afbeelding bron: Facebook
Een avondje stappen eindigde niet zoals gehoopt voor enkele vrienden. Owen Lewis (22) verdween tijdens het uitgaan. Na een grootschalige zoekactie werd hij teruggevonden.

Er werd een grootschalige zoekactie opgezet om de 22-jarige Britse Owen Lewis terug te vinden. Hij was samen met zijn vrienden afgereisd naar het Franse skioord Risoul voor een onvergetelijke vakantie. De bende hield van snowboarden. Dat blijkt uit de verschillende foto's op zijn Facebookpagina.

De vrienden hadden hem voor het laatst gezien in een bar. Nadien was er geen enkel spoor meer van Owen. Ze besloten de politie te verwittigen en ook posters op te hangen. Uiteindelijk, de volgende dag na 17 uur, werd hij gevonden bij een bergrivier. De jongen was doodgevroren. 

De politie vermoedt dat de twintiger verloren liep. Dat doen de voetsporen rond zijn lichaam vermoeden.  “Zijn identiteit werd vastgesteld op basis van zijn fysieke uiterlijk, zijn kleren en de identiteitspapieren die hij bij zich had", vertelt Raphael Balland van het parket van Gap.