Julia uit Zelzate stond op het punt haar verjaardag te vieren toen het volledig misliep

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Foter
"Ze kwam soms tot drie keer per dag langs voor een kopje koffie", vertelt buurvrouw Rita Van Waes in tranen. Julia De Smet uit Zelzate zou haar verjaardag vieren, maar drie dagen ervoor liep het compleet mis.

Haar 76ste verjaardag zou Julia nooit halen. Enkele ooggetuigen zagen hoe Julia inreed op een vrachtwagen op de N474. De klap was bijzonder groot en het zag er niet goed uit.

De vrachtwagen had nochtans lichten aan. Hij stond geparkeerd achter een voertuig in panne. Dat had Julia niet gezien. De hulpdiensten kwamen meteen ter plekke en probeerden de vrouw nog te reanimeren, maar tevergeefs. 

De buurvrouw van Julia betreurt het enorm wat er is gebeurd. Geregeld ging de 75-jarige vrouw bij haar buurvrouw op bezoek. “Dit had ze de jongste tijd wel nodig. Nadat haar dochter en haar man stierven, zat ze een beetje in de put, ze had het zeer moeilijk om alleen te zijn en ging daardoor wel regelmatig op bezoek", klinkt het. De hele omgeving betreurt dan ook het tragische verlies van Julia. Wet een feest moest worden voor haar 76ste verjaardag eindigt in mineur.