Man uit Zelem neemt op begrafenis afscheid van zijn vrouw, maar dan gebeurt het ondenkbare: "Een regelrechte schande"

bron: HBVL
door: Redactie
Afbeelding bron: Het Laatste Nieuws/Het Nieuwsblad
"Het is niet te geloven dat dit is kunnen gebeuren", vertelt de familie van Rita Vandepoel uit Zelem. Rita vocht tegen een slepende ziekte, maar overleed uiteindelijk. Niet veel later kreeg haar echtgenoot Freddy Deblieck opnieuw een rake klap.

De familie van de overleden Rita trok naar het kerkhof in Zelem om afscheid te nemen van haar, maar van sereniteit was geen sprake. Eens aangekomen op het kerkhof bleek dat er helemaal geen graf gegraven was. "Een regelrechte schande", vertelt weduwnaar Freddy.

“Het is niet te geloven dat dit is kunnen gebeuren. Zoiets ook nog eens moeten incasseren... Je wil op een waardige manier afscheid nemen, maar dat kon nu niet", klinkt het bij de man. “Rita is overleden aan kanker, tumor in de hersenen. Een drietal jaar geleden is die aan het licht gekomen, toen ze bij een wandeling plots hevige pijn in het been kreeg. Twaalf keer heeft ze bestralingen gekregen en achttien chemobehandelingen. Jammer genoeg was de kanker al te fel uitgezaaid.”

Even leek het erop dat de begraving niet kon plaatsvinden, maar op aandringen van de familie werd last-minute toch een medewerker opgetrommeld die snel een graf heeft gegraven.  “We moeten bij het stadsbestuur altijd een toelating tot begraving aanvragen. Die is ons ook verleend, maar allicht is het intern bij de stad misgelopen. Zo'n menselijke fout is voor de familie uiteraard een heel pijnlijke ervaring, maar het is helaas gebeurd", bekent begrafenisondernemer Bart Reweghs.