Wout van Aert doet merkwaardige uitspraak over Mathieu van der Poel

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Het WK op 4 februari in Valkenburg komt steeds dichterbij. De spanning laait intussen al hoog op voor Wout van Aert die er vorig jaar een gouden medaille behaalde. Zal de renner dit jaar opnieuw op de eerste podiumplaats verschijnen? Of is het zijn aartsrivaal Mathieu van der Poel die met de overwinning gaat lopen? Van Aert zelf heeft er alvast geen goed oog in.

Als Wout van Aert dit jaar opnieuw een eerste plaats behaalt op het WK, dan mag hij zichzelf al voor de derde keer op rij wereldkampioen noemen. Een straffe én uitzonderlijke prestatie. Toch zal het dit jaar volgens Wout helemaal anders verlopen. 

"Mathieu is al heel het jaar de beste en dan moet je dat op het WK bekronen", zegt hij. "De vorige twee jaar was het fiftyfifty, nu lijkt het dat hij altijd moet winnen. Die druk mag je niet onderschatten", bekent de renner.

"Ik verwacht eigenlijk dat het een vliegmeeting zal zijn. Als ik op mijn best ben, kan ik heel de tijd druk zetten. Dat wordt de manier om te winnen. Anders zal het proberen volgen zijn."