Drama na het online zetten van eerste baby-foto: 'Hopelijk zal ze snel sterven'

bron: NOS
door: Redactie
De in Oostenrijk woonachtige Alper en Naime Tamgac waren trots met de geboorte van hun baby. Hun dochter kwam ter wereld om 0.47 uur op 1 januari, en werd daarmee meteen de eerste baby in Wenen van 2018. Daarom besloot ook de Oostenrijkse tabloid Heute dit te delen, maar dat draaide helemaal anders uit dan verwacht...

Er kwamen veel haatreacties op de foto. "Ik hoop op een wiegendood", "Als ze 18 is, is ze al een terrorist", "Deporteer dit uitschot meteen", zijn slechts enkele van de verschrikkelijke reacties.

De tabloid begon eerst met de haatreacties te verwijderen, maar er kwam geen einde aan. Uiteindelijk hebben ze geblokkeerd dat je nog kan reageren op het bericht.

Katholieke hulporganisatie Caritas deelde het bericht op Facebook, met de boodschap om enkel te reageren met felicitaties en mooie woorden. Maar deze ochtend werd het bericht op deze pagina door Facebook verwijderd. De organisatie heeft daarom contact opgenomen met Facebook zelf, en vraagt om 'dit astublieft niet te laten gebeuren'. 

Het afgelopen jaar stemde Oostenrijk extreem rechts tijdens de verkiezingen. Dit heeft wellicht iets te maken met de vele haatreacties.