Er is wonderbaarlijk nieuws voor Schumacher dat iedereen weer hoop geeft

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Er is goed nieuws voor de fans van Michaël Schumacher. Er zou een kans bestaan dat hij nog volledig gaat herstellen.

Eergisteren is Schumacher 49 jaar geworden. In december 2013 raakte hij betrokken bij ski-ongeval in het Franse Meribel. De F1-piloot raakte in een coma. Vier maanden later werd hij uit de coma gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis van Lausanne, waarna het in september 2014 huiswaarts ging. Daar krijgt hij dagelijks de nodige zorgen.

Professor Mark Obermann op, hoofd van de afdeling neurologie van het ziekenhuis Asklepios in het Duitse Seesen, geeft iedereen weer hoop. Volgens hem bestaat de kans dat Schumacher volledig zal herstellen, zo schrijft Express. Hij baseert zich op een Zweedse studie waarbij onderzoek gedaan is naar mensen die in een dergelijke toestand al Schumacher verkeren. “30 tot 40% van de patiënten is binnen de vier jaar terug bij bewustzijn. Velen onder hen kunnen hun kinderen en kleinkinderen nog zien opgroeien en vele mooie familie- en vriendschapsmomenten meemaken”, luidt het.

“Er wordt aangenomen dat de patiënten van meer gewaar zijn dan we aanvankelijk dachten. Een aanraking van de hand van zijn vrouw, het horen van de stem van zijn dochter - dat kan allemaal een rol spelen.”