Man uit Aalst dreigt met enorme explosie: “Ik heb niet veel nodig”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Een man uit Nieuwekerken, dat is een deelgemeente van Aalst, dreigde er vannacht mee om zijn eigen woning te laten ontploffen. De hulpdiensten waren massaal ter plaatse.

De feiten speelden zich af in de Dwarsstraat. Een man zette omstreeks middernacht de gaskraam open en dreigde ermee zijn woning op te blazen. Toen de politie ter plaatse kwam, was er een gasgeur te ruiken. De agenten trokken zich terug en stelden een perimeter in.

Daarop kwamen burgemeester D’Haese van Aalst en de brandweercommandant en politiechef van de zone-Aalst ter plaatse. Zij beslisten om het ORCO-team (Ondersteuningscapaciteit Risicovolle en Complexe Operaties) van de politiezone Aalst en de speciale DSU-eenheden van de federale politie op te roepen, zo staat te lezen in Het Nieuwsblad.

Rond 2.50 uur vielen de speciale eenheden dan het huis binnen. Ze konden de man overmeesteren. “De dader wordt verder ondervraagd en aan het Parket zal gevraagd worden passende maatregelen te nemen. Heel professioneel politieoptreden, nu de kleinste ontsteking voldoende was om een ontploffing te veroorzaken”, reageert burgemeester Christoph D’Haese in Het Nieuwsblad. “Dank ook voor bijstand brandweer, DSU, Eandis en het psycho-sociaalteam politie Aalst. Knap werk, want iedereen opnieuw in veiligheid. Top!”

Tags aalst