Familie van slachtoffer in Fitnessmoord in zak en as na uiterst opmerkelijke uitspraak van rechter: “Dit pikken wij niet”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De rechter in Ieper heeft in de zogenaamde fitnessmoord wel een heel opmerkelijke uitspraak gedaan. De familie van het slachtoffer zit in zak en as na het vonnis.

De rechter oordeelde dat slachtoffer Elias Keegan zijn eigen moord had uitgelokt. De Antwerpenaar had schutter Tom Kerkhof en zijn vrienden tijdens een ripdeal met een matrak bedreigd. Daarop loste Kerkhof één fataal schot. De verdediging eiste een celstraf van 15 jaar, maar de rechter gaf hem een celstraf van ‘amper’ vijf jaar en een jaar extra voor het gebruik van drugs.

In tranen
De moeder van Elias Keegan barstte na het vonnis in tranen uit. Ze viel in de armen van haar advocaat Kris Luyckx. Die was niet te spreken over het vonnis van de rechter. "Dit is natuurlijk een extreem mild vonnis", vindt meester Luyckx in Het Laatste Nieuws.

Uitlokking
"Mijn cliënten hadden niet verwacht dat de rechtbank de uitlokking zou aanvaarden. Dat betekent dat er een deel van de verantwoordelijkheid bij Elias wordt gelegd, maar dat staat helemaal niet in dezelfde verhouding: iemand die met een matrak slaat, wordt doodgeschoten.” 

Maximumstraf
“Mijn cliënten realiseren zich wel dat het slachtoffer zich in de nesten had gewerkt en dat er geen maximumstraffen zouden worden uitgesproken, maar dit hadden ze zeker nooit verwacht. De twee kompanen van de schutter gaan al helemaal vrijuit voor de doodslag. Dat stuit tegen de borst. We beraden ons nog over een beroep, maar dat zal er bijna zeker komen."