Verschrikkelijk drama in Nieuwpoort voor meisje van zes wkeen

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Foter
in Nieuwpoort is een meisje van zes weken overleden nadat haar vader haar door elkaar had geschud. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De 23-jarige vader uit Nieuwpoort had in paniek de hulpdiensten gebeld omdat het meisje niet meer bewoog. In eerste instantie vertelde hij de artsen dat hij de baby te veel fysiologisch water had toegediend.

Nadat verschillende bloedingen waren ontdekt, beweerde hij dat het meisje na een val uit de zetel niet meer bewoog, waarna hij haar in paniek door elkaar had geschud. Vermoedelijk heeft de baby zo het shakenbabysyndroom opgelopen. De mama van het meisje lag tijdens de feiten boven te slapen. De baby vocht nog enkele dagen voor haar leven, maar overleed woensdag.

De speurders gaan ervan uit dat de man een kwalijke rol speelde, want hij wordt verdacht van doodslag. “Er is sprake van geweldpleging”, zegt Filiep Jodts, procureur bij het parket van Veurne. “Maar de precieze omstandigheden zullen nog duidelijk moeten worden. De vader zal opnieuw worden verhoord en er komt ook een autopsie en een reconstructie.”