Uiterst gevaarlijike topterrorist met één doel: Aanslag plegen in België

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Tarik Jadaoun is een erg gevaarlijke terrorist. Volgens getuigen heeft hij in Irak executies uitgevoerd. Ook in Europa zou hij doden op zijn geweten hebben. Bovendien wou hij hier in België een bloedige aanslag plegen. Dat blijkt uit vertrouwelijke verslagen die Het Laatste Nieuws exclusief te pakken kon krijgen.

In 2015 was hij graag naar België teruggekeerd voor een bloedige aanslag. "Zelf was Jadaoun graag naar België teruggekeerd om een bloedbad aan te richten. Toen hij in 2015 hoorde dat zijn landgenoot Abdelhamid Abaaoud - die hij nooit ontmoet zegt te hebben - kandidaten voor aanslagen zocht, bood hij zich daar meteen voor aan", schrijft Het Laatste Nieuws. 

"Maar zijn Tsjetsjeense commandant wimpelde het aanbod af. Dat Jadaoun geen dader werd, komt ogenschijnlijk doordat IS een coördinerende rol voor hem zag. Hij moest de volgende Abaaoud worden - zoals een overloper het ons ooit beschreef."

"Zelf gaf hij die rol niet expliciet toe, maar hij vertelde wel hoe hij gebruikgemaakt heeft van sociale media om thuisgebleven sympathisanten aan te sporen tot terreur. Hij had zeker vijftig verschillende Facebookaccounts en was ook actief op Telegram, waar zijn berichten zich veiligheidshalve vernietigden na een halve minuut. Zo stuurde hij gedetailleerde instructies om bommen te maken naar een IS'er in Europa die hem zei dat hij al een kandidaat had klaarstaan voor een zelfmoordaanslag."