Vlaamse familie ontsnapt nipt aan de dood door spookrijder: "Het scheelde niets of we waren er niet meer geweest"

bron: AD
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Een Vlaamse familie is nipt aan de dood ontsnapt. Een 34-jarige man reed deze ochtend in het Nederlandse Brabant langere tijd aan de verkeerde kant van de weg. Verschillende automobilisten vreesden voor hun leven als ze de auto recht op zich af zagen komen.

Zo ook een de 26-jarige Chawki uit West-Vlaanderen. Hij merkte de spookrijder pas op het laatste moment op. "Het scheelde een halve meter of we waren er niet meer geweest", aldus de man. Hij reed met zijn vader en vriendin weer naar huis na een familiebezoek. 

Zij reden op de A16 ter hoogte van Breda. "Ik zat in de auto rustig te praten met mijn vader, die naast mij zat. Opeens kapte hij het gesprek af en schreeuwde 'auto, auto, auto!'". 

"Ik gaf meteen een zwaai naar rechts en wist de auto net te ontwijken. Het scheelde nog geen meter. Wat een mafkees, dachten we. Veel automobilisten die achter mij reden hebben net als ik naar rechts moeten sturen om een aanrijding te voorkomen. Ook was er veel politie, maar die reden niet achter hem aan. Daar was het veel te gevaarlijk voor. Die man reed echt heel hard."

Vaak zijn spookrijders oudere automobilisten die per ongeluk op het verkeerde baanvak terecht zijn gekomen. Maar nu ging het om een dertiger. De reden dat de man spook ging rijden, was omdat hij op de vlucht sloeg voor een controle op de A95 bij Terheijden.

De man werd uiteindelijk klemgereden en opgepakt.