Antwerpse Syriëstrijder waarschuwt ons land: “Alles gaat de lucht in in België”

bron: GVA
door: Redactie
Afbeelding bron: Twitter
“Dit is een bericht aan de Belgische regering”, begint de Antwerpse Syriëstrijder zijn bedreiging in een audioboodschap. Abdellah Nouamane verklaarde “de oorlog” aan België. Daar wil hij geen doekjes omwinden.

De Syriëstrijder wordt door de Mechelse correctionele rechtbank veroordeeld tot vijf jaar cel omdat hij deel uitmaakt van terreurgroep IS en aanslagen in ons land wilde plegen. Dat bleek uit een geluidstape die de Belgische regering in handen kreeg.

“Alles gaat de lucht in in België”, zegt Nouamane. “Bibliotheken, scholen, ziekenhuizen, discotheken”, gaat hij verder. Zo wil Nouamane vooral ongelovigen treffen. “Zij doden ons, wij doden hun", zegt hij zonder enige emotie.

Alleen is er één groot probleem. Abdellah Nouaman is spoorloos. Of hij om het leven is gekomen in Syrië is onduidelijk. “Maar omdat we daar geen officiële documenten over hebben, hebben we hem ook gedagvaard. Het is niet de eerste keer dat een overlijden in scène wordt gezet” , aldus het parket. Daarom werd beslist de man toch te veroordelen tot een effectieve celstraf van vijf jaar. Dat is de maximumstraf in ons land. Ook werd de onmiddellijke aanhouding uitgesproken.