Theo Francken heeft verontrustend telefoontje gekregen van Bart De Wever

bron: VRT-News
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Theo Francken is in het oog van de storm komen te staan. Er zijn drie getuigenissen opgedoken van teruggestuurde Soedanezen die na hun terugkeer in Soedan bleken te zijn gefolterd.

Sommige politici eisen zelfs het ontslag van Francken. De staatssecretaris van Asiel en Migratie bijt van zich af bij VRT-News. "Ik stel vast dat er een haatcampagne tegen mij is van sommige journalisten en sommige linkse politici. Ze verwijten mij dat ik een racist, een fascist of een nazi ben, maar daardoor maken ze elk debat over migratie monddood.”

Volgens Francken zijn de mensen slimmer dan dit. “Links graaft zijn eigen graf door elk debat over migratie en integratie uit de weg te gaan. De dag dat de peilingen van mij de populairste politicus van Vlaanderen hebben gemaakt, heeft Bart De Wever mij gebeld om mij te feliciteren, maar hij heeft me ook gewaarschuwd mij vast te houden aan de takken van de bomen omdat iedereen nu tegen mij zou zijn. Een jaar later kan ik alleen maar bevestigen dat Bart gelijk had."