Commentator Paul Herygers doet erg merkwaardige uitspraak over Mathieu van der Poel

bron: Sporza
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Met het wereldkampioenschap wordt er lustig gespeculeerd wie de wedstrijd zal winnen. De ijzersterke Mathieu van der Poel of toch Wout van Aert? Of is er misschien een derde renner die met de zege gaat lopen?

"Hij wordt nu al de Sagan van het veld genoemd, maar er zit misschien nog meer aan te komen. Hij heeft nu alles al in petto wat Sagan ook doet. Er zal vroeg of laat nog een tikkeltje bijkomen. Hij heeft een flitsende persoonlijkheid, charme en is verbaal sterk. Dat heeft hem geen windeieren gelegd. Ik ken geen enkele Nederlander die zo geliefd was of is in het crosswereldje. Hij is de numero uno”, zegt Paul Herygers over Van der Poel.

Volgens Herygers is er ook een portie geluk nodig die de renner niet zelf in de hand heeft. “Ook moeder natuur rijdt mee. Die moet ook een uur aan je zijde staan", zegt de commentator. "Vorig jaar zou het ook anders geweest zijn zonder die vier lekke banden. Dat kan nu ook gebeuren. Alles moet meezitten. Dus die nervositeit en dat nagelbijten zal blijven."