Weerman Frank Deboosere trekt aan de alarmbel: “Het wordt erg fel en dit doe je maar beter niet”

bron: VRT NWS
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Je zou het misschien niet zeggen als je het huidige weer zo bekijkt, maar er is een drastische weersverandering op komst. Dat meldt Frank Deboosere in het weerbericht. Hoe kunnen we ons het best voorbereiden op dit extreme weer? Frank geeft een gouden tip.

We moeten ons schrap zetten voor hevige rukwinden die vannacht de kop opsteken. “Het wordt guur herfstweer”, aldus Frank Deboosere. “We krijgen een sterk windveld met geregeld depressies en regenzones.” De wind zal geleidelijk aanwakkeren met snelheden van 90 tot 120 kilometer per uur.

Frank Deboosere waarschuwt: “Er is kans op stormschade. Je kan vannacht het best binnenblijven. We verwachten de felste rukwinden tussen drie en acht uur morgenochtend. We moeten ook rekening houden met al het water dat valt. Er is ook kans op wateroverlast.” De ochtendspits van morgen belooft gevaarlijk te worden. Extra uitkijken op de weg en je snelheid aanpassen, is aan te raden.

“Vannacht is er zo’n depressiekern die rakelings voorbijkomt”, vertelt de weerman. De wind zal fel aanwakkeren met felle regen daarbovenop. Ook morgen houdt dit extreme weer aan. De dagen erna zal het ook niet echt verbeteren. Donderdag verwerken we nog een regenzone.