VTM

Maartje Van Neygen heeft in laatste dagen van 2017 een drastisch besluit genomen

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Maartje Van Neygen (22) heeft het oudejaar gevierd als vrijgezel. Na een turbulent jaar heeft ze een drastisch besluit genomen.

Maartje heeft in de laatste dagen van 2017 zich beziggehouden met ‘bewust ontspullen’. “Ik heb ervaren dat er geen betere manier is om van emotionele ballast af te komen, dan de fysieke ballast uit de weg te ruimen”, zegt Maartje in TV-Story. 

“Vlak voor de feestdagen ben ik bewust beginnen `ontspullen'. Ik maakte drie stapels: zaken met een emotionele en/of praktische waarde, spullen die dat niet hadden en last but not least de twijfelgevallen. Over die laatste stapel heb ik een nachtje geslapen, maar de meeste dingen deed ik alsnog weg, vooral naar kringloopcentra en geefwinkels. De herwonnen ruimte zorgde voor rust in mijn hoofd en hart.

“Bewust ontspullen' hangt ook heel erg samen met minimalistisch wonen. Mijn huisje in Hamme is dan wel heel compact, het is wel echt mijn thuis. Bij de inrichting heb ik op verschillende manieren ruimte gecreeerd, onder andere door heel lichte kleuren te gebruiken. Omdat ik niet alles wit wou, werkte ik per ruimte met één accentkleur, die alles wat levendiger maakt. Mijn meubeltjes hebben dan weer een moderne retro-feel. Als ik bezoek ontvang, ben ik heel trots op het resultaat.”