VTM

Is er meer aan de hand met Jean-Marie Pfaff? Dit is de echte en uiterst verontrustende reden waarom zijn vzw stopzet

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Jean-Marie Pfaff (64) heeft besloten om de vzw Jean-Marie Pfaff op te doeken. Met die vzw zette hij zich in voor goede doelen.

“Van Moeskroen tot Limburg: ik stond op den duur overal in de goal voor het goede doel. Ik kreeg de kritiek dat ik het alleen maar deed om toch maar in de belangstelling te blijven, maar ik wás al bekend. Neen, ik deed het met heel m'n hart. Als Carmen niet ziek geworden was (zij lijdt aan osteoporose, red.), dan deed ik het nóg. Maar ik wil tijd voor m'n zieke vrouw. Ik begrijp nu wat al die mensen meemaken die ik in het verleden gesteund heb”, reageert Jean-Marie in Het Laatste Nieuws.

Maar er is ook nog een andere reden en daar zegt Jean-Marie niets van. Dat is dat zijn vrouw Carmen zich veel zorgen maakt om hem. “Jean-Marie heeft destijds met zijn fietstochten ook al veel volk op de been gebracht", vult ze aan. "De eerste jaren ging ik nog mee, daarna bezocht ik hen met de mobilhome, samen met Kenji en Shania. En maar boterhammen smeren voor al die vrijwilligers.” 

“De laatste keer kreeg Jean-Marie ademhalingsstoornissen tijdens het avondfeest nadien. Daar lag hij dan, boven op een kamertje, helemaal kapotgereden. Hij stak z'n hart en ziel in dat fonds en hield er nooit één frank aan over."