Wout van Aert ziet naast ijzersterke Van der Poel nog een belangrijke reden waarom hij verliest

bron: GVA
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Nieuwjaar ging vandaag al meteen erg modderig van start voor de renners aan de start van de cross in Baal. Opnieuw toonde Mathieu van der Poel zich van zijn sterkste kant, Van Aert behaalde een tweede plaats. Toch is er nog een belangrijke reden waarom Wout Van Aert vandaag geen zege kon behalen, vertelt de renner.

“Na mijn vorige stage is het beter beginnen gaan, ik hoop nu op hetzelfde effect”, vertelt Van Aert. Toch bleek het een pechdag vandaag voor Wout van Aert. Niet alleen was de ijzersterke Van der Poel alweer onklopbaar, de renner had ook een andere hindernis te trotseren.

“Ik had de laatste twee ronden veel last van de koude. Daardoor werd het moeilijk om te sturen. Ik mis de tweede balk en val op mijn schouder. Die klikte even uit de kom, dat gebeurt soms", aldus Van Aert.

“Ik voelde me goed en heb geprobeerd hem onder druk te zetten. Maar als hij dan plots een ronde tien seconden sneller rijdt, moet ik me daar bij neerleggen. Het is geen verrassing, er is niets veranderd in het nieuwe jaar. Ik trek me eraan op dat ik regelmatiger ben, en in de kerstperiode een paar keer kon winnen. Het is beter dan in het begin van het seizoen”, besluit de renner.