Zet je schrap want noodweer komt onze richting uit: “Het wordt uitzonderlijk extreem met grote schade tot gevolg”

bron: VRT-News
door: Redactie
Afbeelding bron: Foter
Er is noodweer dat onze richting uitkomt. Weerman Frank Deboosere en het KMI waarschuwen dan ook om heel voorzichtig te zijn.

In de nacht van dinsdag op woensdag krijgen we af te rekenen met hevige rukwinden. Die kunnen oplopen tot 100 km/u, aan de kust kunnen de rukwinden zelfs snelheden halen tot 110 km/u.

Veel regen en wind
“Het zal eventjes alle hens aan dek zijn", zegt weerman Frank Deboosere aan VRT-news. "In de nacht van dinsdag op woensdag verwachten we veel regen en vooral erg veel wind."

Code geel
In het hele land is volgende nacht code geel van kracht. “Er wordt wind van een uitzonderlijk hoge snelheid verwacht met nog fellere rukwinden, vooral boven land. Door zulke wind en rukwinden is het zeer moeilijk om zich tegen de wind in op straat te bewegen, bomen kunnen omwaaien, takken afbreken en woningen kunnen grote schade oplopen. Let dus goed op."

Waakzaam
"Door zulke wind en rukwinden is het erg moeilijk om met een geopende paraplu over straat te lopen, grote takken van bomen worden in beweging gebracht, kleinere bomen kunnen omwaaien en woningen kunnen lichte beschadigingen oplopen door bijvoorbeeld verschoven dakpannen of beschadigde schoorstenen. Wees dus zeer waakzaam."