KMI komt weer met fikse waarschuwing: Opgepast, dit erg slechte weer komt eraan

bron: KMI
door: Redactie
Afbeelding bron: KMI
Buien en rukwinden zullen ook de komende dagen het weer domineren. Vooral in de nacht van dinsdag op woensdag vaardigt het KMI code geel uit vanwege rukwinden tot 100 km/h.

Vannacht krijgen we opklaringen, maar ook een aantal buien. De minima liggen rond 5 graden. Dinsdagvoormiddag zijn er flinke zonnige perioden in het grootste deel van het land. In het oosten is er wel nog veel bewolking en in de Oostkantons kunnen er nog een paar sneeuwbuien vallen. 

Vanaf het westen neemt de bewolking toe en in de loop van de namiddag gaat het geleidelijk overal licht regenen. In de Ardennen is winterse neerslag mogelijk. 
Op het einde van de namiddag liggen de temperaturen rond 2 graden in de Hoge Venen, rond 6 of 7 graden in het centrum en rond 10 graden aan zee. De wind waait matig uit het westen, krimpend naar het zuidzuidwesten. 

Na een drogere periode dinsdagavond, gaat het tijdens de nacht van dinsdag op woensdag intenser regenen, met op de meeste plaatsen opnieuw tussen 5 en 10 l/m² regen. De temperaturen lopen op tijdens de nacht, tot rond 6 graden in de Hoge Venen, tot 10 of 11 graden in het centrum van het land en tot 12 graden aan zee. De wind ruimt van het zuiden naar het zuidwesten en neemt overal toe tot krachtig, met rukwinden tot 100 km/h. Aan zee neemt de wind toe tot zeer krachtig met rukwinden tot 110 km/h.

Ook woensdagochtend regent het nog en is er nog veel wind. Geleidelijk wordt het droger en rustiger. Er zijn wel buien mogelijk. Maxima rond 11 graden.  Ook de volgende dagen moeten we nog rekening houden met regen en buien. Het blijft voorlopig wel relatief zacht

Tags kmi wind