Verontrustend nieuws over dierenmishandelingen in ons land

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Facebook
Minister van dierenwelzijn Ben Weyts heeft besloten dat er dringend iets moet veranderen in ons land als het over dierenwelzijn gaat. Het aantal dieren dat in ons land mishandeld wordt, baart de minister immers grote kopzorgen. Hij neemt een ingrijpend besluit om hier iets aan te veranderen.

Ben Weyts heeft drie miljoen euro vrijgemaakt voor een inspectieteam dat de slachthuizen in ons land zal onderzoeken. “Ik wil een duidelijk signaal geven”, zegt Weyts. “Vanaf nu treden we nog strenger op. Wie niet horen wil, zal voelen. Zeker diegene die bij herhaling betrapt worden. Als het aan mij ligt, gaan die dierenbeulen naar de gevangenis”.

In ons land wordt heel wat melding gemaakt van dierenmishandeling. Sinds 2014 is dierenwelzijn een Vlaamse bevoegdheid en stegen de meldingen met 150%, dat is een enorme stijging. “Mensen merken dat Dierenwelzijn voortaan serieus genomen wordt. Dierenbeulen krijgen nu het signaal dat ze in 2018 nog meer kans maken op nog meer controle en nog strengere straffen.”, aldus Weyts. “Dat geeft meer vertrouwen om dierenleed te melden bij de overheid”.

“Anno 2018 is de mentaliteit tegenover dierenleed echt wel veranderd”, besluit Weyts. “De Vlamingen pikken het niet langer dat dieren verwaarloosd of mishandeld worden. Wie niet horen wil, zal voelen. Zeker diegene die bij herhaling betrapt worden. Als het aan mij ligt, gaan die naar de gevangenis”.