Erg slecht nieuws voor Klaas Vantornout die zware val maakte

bron: Sporza
door: Redactie
Afbeelding bron: Facebook
Klaas Vantornout sluit het jaar niet bepaald in schoonheid af. Ook het begin van 2018 brengt nog veel onzekerheid voor de renner die in Namen zwaar ten val kwam.

Deze week reed hij nog mee met de wedstrijd in Zolder en Bredene, maar “te vroeg zo blijkt nu”. Dat meldt de ploeg. "Klaas viel op dezelfde pols in Bredene en paste voor de cross in Diegem. Hij kan er ook in Baal niet bij zijn. Momenteel is er geen duidelijkheid over de terugkeer van Klaas."

De renner betreurt de omstandigheden, maar probeert de moed erin te houden. “Ik was te gedreven om snel terug te keren, besef ik nu. Bij die val in Namen is mijn lijf helemaal door elkaar geschud, waardoor ik in Zolder en in Bredene geen vermogen kon ontwikkelen. Bovendien viel iedereen wel een keer in Bredene, ook ik. Net weer op die pols. Sindsdien staat hij weer helemaal ontstoken. Dat zal zijn tijd nodig hebben om te herstellen. Dat moet ik respecteren, als ik mijn laatste seizoen nog deftig wil afsluiten”, aldus Klaas Vantornout. Veel beterschap!