Mathieu van der Poel verrast iedereen met opmerkelijke keuze: “Hij zou dat wel willen, maar ik niet”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Mathieu van der Poel is ijzersterk. De Nederlander rijdt telkens opnieuw genadeloos naar de overwinning. Toch zou hij het soms liever anders zien. Dat vertelt zijn broer David van der Poel aan Het Nieuwsblad.

“Als hij niet kan winnen, zal hij proberen om die ereplaats aan een ploegmaat te schenken”, vertelt David over zijn broer Mathieu. De broederliefde gaat ver tussen hen. Zo ver dat Mathieu wel eens een overwinning aan zijn broer wil geven, zo biecht David op.

“Hij zou dat wel willen, maar ik niet. Ik zou mij er niet goed bij voelen. Vorig jaar zei hij in Oostmalle dat hij voor mij de sprint zou aantrekken, zodat ik tweede kon worden na Van Aert. Hij deed dat, maar begon er wel al mee op vierhonderd meter van de meet. Vierhonderd meter sprinten, ik kan dat niet. Dus hij pakte al snel een paar meter en de vogel was gaan vliegen. Hij werd tweede, ik vierde. Het was de eerste keer dat hij iets voor mij zou doen in de cross. Nog eens bedankt hé, Mathieu”, aldus David.

Mathieu en David, dat zijn twee handen op één buik. De broertjes doen ontzettend veel voor elkaar. Zo trainen ze bijna dagelijks samen. Mathieu kan altijd op de hulp van zijn broer rekenen. “Stages plannen, vliegtuigtickets boeken. Hij doet dat niet, vooral ook uit gewoonte omdat hij weet dat ik dat doe. Vraag hem nooit wanneer onze vlucht vertrekt. Hij weet dat niet omdat hij dat altijd aan mij vraagt. Maar noem mij nu ook niet zijn secretaresse.”