Ellen uit Bredene staat op het punt te trouwen met haar grote liefde, maar dan slaat het noodlot toe

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Foter
Ellen (28) en Martijn (32) waren dolgelukkig en ontzettend verliefd. Het koppel uit Bredene keek uit naar hun trouw. De roze wolk waarop ze leefden, werd doorprikt toen de twee erg slecht nieuws kregen.

Martijn kreeg te horen dat hij aan een erfelijke hartziekte leed en hij een nieuw hart zou krijgen. Heftig nieuws dat het leven van de man en zijn toekomstige vrouw Ellen helemaal overhoop gooide. Met een bang hart wachtten ze de transplantatie af. Hun trouwplannen? Die moesten ze noodgedwongen uitstellen.

De operatie bleek geslaagd. Zowel Martijn en Ellen durfden weer volop naar de toekomst te kijken, maar toen sloeg het noodlot toe. Martijn werd ernstig ziek en kreeg een longinfectie. De toestand van de man ging drastisch achteruit en uiteindelijk raakte ook zijn hart geïnfecteerd.

De dood van haar grote liefde betekende een zware emotionele klap voor de 28-jarige Ellen. Toch wou ze haar trouwdag nog op een speciale manier beleven. Ook zonder Martijn, want hij zou het niet anders gewild hebben. “Dus heb ik 's morgens mijn trouwjurk aangetrokken en heb ik mooie foto's laten maken.” Ook is ze met beide families gaan eten. "Het werd een zeer vreemde dag. Soms was ik blij omdat ik Martijn zo dichtbij voelde. Het volgende moment was er weer dat verscheurende besef: hij is er niet meer”, vertelt Ellen.

Voor Ellen zijn de feestdagen een moeilijke periode. Haar goede voornemen? “Proberen te genieten van elke dag, want het kan zo snel afgelopen zijn. En voor de rest: ik wacht wel op wat op mijn weg komt. En wat niet komt, dat zien we dan later wel. Maar ik wens vooral dat volgend jaar heel veel mensen zich opgeven als orgaandonor, want die nood blijft zo groot.”