Wout van Aert haalt fel uit: “Dit mag ik niet laten gebeuren”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Mathieu van der Poel en Wout van Aert, de twee aartsrivalen van het veld, zorgen voor spannende cross. In Bredene voelde van Aert zich als een vis in het water. Dat ging ook de Nederlander niet onopgemerkt voorbij.

Wout van Aert behaalde een eerste podiumplaats op de cross in Bredene. Mathieu van der Poel moest lijdzaam toekijken. “Bijna alle foutjes die ik maakte, waren mijn eigen schuld. Ik ben niet ziek, neen. Gewoon een mindere dag. Het tempo lag iets te hoog, ik kon Wout niet volgen”, vertelt Mathieu van der Poel over zijn pechdag in Bredene gisteren.

Ook Wout van Aert merkte dat het niet de beste dag van zijn rivaal was. Een mooie kans voor hem om toe te slaan. “Toen Mathieu me aan de balken passeerde, zag ik wel dat hij het tempo liet zakken. Niet van zijn gewoonte”, vertelt van Aert die uithaalt naar van der Poel. “Als hij écht goed is, trekt hij door en probeert hij de kloof te slaan. Nu rustte hij uit.” Van der Poel opnieuw laten winnen? “Dit mag ik niet laten gebeuren”, vertelde een trotse van Aert. “Ik had de kloof ook zo diep mogelijk kunnen uitbouwen. Maar dat kwam nooit in me op.”