Advocate van slachtoffers haalt zwaar uit naar Bart De Pauw: "Hij gaat frontaal in de aanval"

bron: Humo
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Christine Mussche is de advocate van de slachtoffers van Bart De Pauw. Die haalt zwaar uit naar de tv-figuur.

"Het is haast niet te begrijpen hoe fout dat debat is gelopen", vertelt Mussche in Humo. "Die vrouwen ­- die trouwens níét anoniem zijn maar bekend bij de VRT-vertrouwenspersoon ­- wilden alleen dat hij ermee ophield en zou erkennen dat hij grensoverschrijdend gedrag had gepleegd."

Delicaat
"Zo'n delicate menselijke kwestie had perfect met bemiddeling kunnen worden opgelost, wat misschien ook werd geprobeerd: De Pauw die zich verontschuldigt, beseft dat hij met een probleem zit. Hij verdwijnt zes maanden van het scherm om daaraan te werken, en iedereen vaart er wel bij. Voor die vrouwen hoefde De Pauw niet als de baarlijke duivel afgeschilderd te worden: hij moest vooral hulp zoeken. Maar nee, hij kiest ervoor om frontaal in de aanval te gaan."

Een probleem
"Bart De Pauw is een intelligente gast, maar blind voor het overvloedige bewijsmateriaal: die dames hebben zijn sms'jes misschien wel bijgehouden, hè. Talloze sms'jes. Dat zou hem niet tot een verkrachter of een seksueel roofdier maken, maar wél tot een mens met een probleem. En als hij dat probleem uitwerkt op actrices die van zijn beslissingen afhankelijk zijn om nog in de tv-wereld aan de bak te komen, krijgt het iets heel kwalijks."