Frank Deboosere luidt de alarmbel: "Dit is erg beangstigend"

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Frank Deboosere is erg kwaad op Donald Trump. De Amerikaanse president haalde nog eens ferm uit naar de believers van de klimaatopwarming.

De oostkust van de Verenigde Staten kreunt onder extreme koude, met temperaturen tot -40 graden. Dat zette Trump ertoe aan om dit te tweeten: “In het oosten kan het de KOUDSTE nieuwsjaarsnacht ooit worden. Misschien kunnen we een beetje van die goede oude klimaatsopwarming gebruiken, waarvoor ons land, maar niet de anderen landen, miljarden betaalde om ons ertegen te beschermen.”

“Trump maakt een beginnersfout: hij verwart “weer “ met “klimaat”. Het weer, dat zijn de omstandigheden zoals ze op een bepaald moment zijn. Maar als we heel veel weergegevens bij mekaar voegen, bekomen we het klimaat. Het klimaat, dat is het resultaat van 30 jaar onafgebroken waarnemingen van het weer", aldus Deboosere tegenover Het Nieuwsblad.

“Aan de hand van klimaatgegevens kunnen we zien of het weer van een bepaalde dag warmer of kouder is dan gemiddeld. We kunnen immers vergelijken met het gemiddelde van heel veel waarnemingen uit het verleden. En dat zorgt dan voor de beroemde zinsnede normaal voor de tijd van het jaar. “

“Als we nog veel meer weergegevens hebben, kunnen we kijken of het klimaat in de loop der jaren verandert. Dat blijkt inderdaad zo te zijn. Het klimaat warmt op. In de 19e eeuw was het duidelijk kouder dan nu. Het is beangstigend dat de machtigste man van de wereld niet verder kijkt dan vandaag”.

Tags