Van der Haar krijgt wel heel slecht nieuws te horen: “Dokter vertelde mij over de ziekte”

bron: Wielerflits.nl/Sporza
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Lars van der Haar gaat het nieuwe jaar in met heel wat kopzorgen. De Azencross draaide voor hem op een sisser uit.

"Bij een valpartij ging de Nederlander zijn rechterschouder uit de kom. Het deed echt wel heel veel pijn. De laatste keer was tijdens de Ronde van België in mei", zegt Van der Haar aan wielerflits.nl. "Ik kreeg hem er dit keer nauwelijks weer in. Er is door een arts naar gekeken, die heeft me gezegd dat de schouder weer in de kom zat."

Van der Haar kampt ook nog eens met verhoogde waarden van het Epstein-Barr-virus (wat de ziekte van Pfeiffer veroorzaakt). "Ik was weer niet top. Daardoor maak ik ook die fouten. Na de cross in Namen (op 17 december) hadden we wat gevonden voor mijn mindere optredens van de laatste tijd. Uit onderzoek bleek dat de waarden van het Epstein-Barr-virus in mijn bloed erg hoog waren. De dokter vertelde dat ik als kind al eens de Ziekte van Pfeiffer heb gehad."

"Ik ben onlangs blijkbaar in contact geweest met iemand die het nu heeft, waardoor de weerstand weer opspeelt en ik daardoor iets minder kan zijn. We dachten dat het verdwenen was en in Zolder leek dat ook het geval te zijn. Maar toch niet dus.”