Colruyt waarschuwt zijn klanten: “Deze producten worden een ferm stuk duurder”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De klanten van supermarktketen Colruyt krijgen een niet mis te verstane waarschuwing. De waarschuwing gaat over de warme dranken.

Colruyt waarschuwt voor een forse prijsstijging van de warme dranken, zo meldt Het Nieuwsblad. De uitbreiding van de taks op dranken met toegevoegde suikers en zoetstoffen of suikervervangers zal vanaf 2 januari niet alleen tot een hogere prijs van frisdranken en siropen leiden. Ook thee en infusies, twee dranken die nochtans geen toegevoegde suikers of zoetstoffen bevatten, zouden eronder vallen.

Maar blijkbaar is Colruyt zijn eigen klanten iets aan het wijsmaken. “Gearomatiseerde waters zonder suikers of zoetstoffen ondergaan geen prijs­verhoging, en eerder deze maand zijn de winkelketens geïnformeerd dat dat ook voor thee en infusies geldt”, luidt het bij kabinet van minister Jo Vandeurzen in Het Nieuwsblad. “Uitzonderlijke varianten die wel toegevoegde suikers of zoetstoffen bevatten, zouden wél onder de uitbreiding vallen. Maar wij hebben geen weet van het bestaan daarvan in ons land.”

Colruyt laat intussen weten dat ze fout waren. Ze gaan zo snel mogelijk de woorden ‘thee’ en infusies’ schrappen. Concreet gaan de prijzen van dranken met suiker, toegevoegde zoetstof of suikervervangers vanaf 2 januari met zes eurocent per liter omhoog.

Tags colruyt