Sven Nys doet merkwaardige vaststelling over zoon Thibau: “Daar ben ik absoluut niet zeker van”

bron: Sporza
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Als het van Thibau Nys afhangt, dan treedt hij in de voetsporen van zijn vader Sven. De jongen zal er alles aan doen om het net zoals zijn vader te maken als renner. Dat bleek gisterenavond uit de reportage ‘DNA Nys’.

Sven Nys wil er alles aan doen om zoon Thibau te helpen zijn droom te verwezenlijken, maar vader Nys wil zijn zoon ook behoeden voor teleurstellingen. Hij gelooft in het talent van Thibau, maar volgens Sven hangt de toekomst van zijn zoon niet alleen af van talent. Er is meer voor nodig om hoge toppen te bereiken.

"Ik weet dat mijn zoon heel veel techniek heeft en de behendigheid om iets in de cross te gaan betekenen. Maar heeft hij ook het karakter? Heeft hij de motor, het geluk, de wil, ...? Dat is soms nog veel belangrijker."

Bovendien is de concurrentie bitterhard. "Op dit moment zijn er 40 of 50 jongeren die het beter doen dan Thibau, of toch minstens even goed. Uiteindelijk gaan er daar misschien 1 of 2 van overleven. En ik ben absoluut niet zeker dat dat mijn zoon zal zijn."

Toch houdt dat Thibau niet tegen om voluit voor zijn droom te gaan. "Ik heb nog een lange weg te gaan, maar ik denk als ik karakter toon dat ik er wel kan geraken", zegt Thibau die net zoals zijn vader opvallend realistisch blijft. "Ik ga er alles voor opgeven, maar als het niet lukt, zal ik me daar bij neerleggen."