Stormweer in ons land veroorzaakt emotioneel drama: Dit is er aan de hand

bron: Belga, HLN, Radio 1
door: Redactie
Afbeelding bron: Twitter
Gisterenavond zijn er rukwinden van wel 70 kilometer per uur gemeten. Dat zorgde voor levensgevaarlijke situaties. De storm richtte een ware ravage aan in ons land.

Een grote ravage was de gebeurtenis aan de kust.In Nieuwpoort verkeren de bewoners van het flatgebouw waartegen een torenkraan is gevallen gisteren nog steeds in shock. Bij het incident kwam een 73-jarige vrouw om het leven. Ook haar man blijkt in kritieke toestand te verkeren. Daarnaast vielen er nog drie gewonden. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Peter Decroubele van Radio 1 ging vandaag ter plekke en deed een hallucinante vaststelling. “Ik zie verwrongen ijzer van de kraan die naar beneden gekomen is, de grote betonblokken die als tegengewicht dienen worden uit het gebouw verwijderd. Het zijn indrukwekkende werkzaamheden die nog de hele dag zullen duren. Het lijkt wel een beschoten building uit de oorlog, een zeer straf beeld”, vertelt hij.

De bewoners van de bovenste verdiepingen kunnen niet meer naar hun woning terugkeren. Daarvoor is de ravage te groot. Vandaag zal de kraan geruimd worden. De stad meldt dat het ten zeerste verboden is om het gebouw voorlopig te betreden.